• SPOTLIGHTS
{ PREVIOUS_SCROLL } { NEXT_SCROLL } { STOP_SCROLL } { START_SCROLL }
 • http://www.azaqua.nl/
 • http://www.bart-visscher.nl/
 • http://hengelsporthuis.com/aanmeldformulieren/af-houdenvanvissen.aspx
 • http://www.nbat.nl/

Algemene forumregels

Algemene forumregels

Berichtdoor admin » 17 maart 2014, 13:23

Algemene forumregels

Registreren en de forumregels
Showjeaquarium.nl is voor iedereen toegankelijk (leesbaar). Echter, om berichten te kunnen plaatsen en beantwoorden is het noodzakelijk om geregistreerd te zijn. Door je te registreren betekent automatisch dat je akkoord gaat met onze forumregels. Leden die zich niet aan de forumregels houden, kunnen (al dan niet na een waarschuwing) worden verbannen van dit forum. Lees daarom het volgende aandachtig door:

Gebruikersnaam en profiel
Als je je registreert, moet je een gebruikersnaam opgeven.
Maak bij voorkeur een account aan via de website: account aanmaken
Daarbij geldt het volgende:
 • Gebruikersnaam is maximaal 15 karakters
 • Geen obscene, geen beledigende, geen aanstootgevende namen
 • Geen URL of email-adres (of iets wat hierop lijkt)
 • Geen naam van een organisatie. Het gebruik van een bedrijf- of instellingsnaam zou reclame zijn.
Een tip bij het inschrijven: kies een gebruikersnaam waardoor je niet traceerbaar bent. Bedenk dat al je bijdragen openbaar zijn en door zoekmachines geïndexeerd zullen worden. Wellicht ben je over enkele jaren minder trots op je denkbeelden van nu; realiseer je dat wanneer je over enige tijd mocht solliciteren je mogelijke werkgever je berichten van hier en nu kan achterhalen. (zie ook "uitschrijven")
Het beheer behoudt zich het recht voor ook andere gebruikersnamen zonder opgaaf van redenen te weigeren of te blokkeren.
Ben je je wachtwoord kwijt, vraag dan hier een nieuw wachtwoord aan wachtwoord vergeten

Avatar (de afbeelding onder je gebruikersnaam)
Geen reclame, geen obscene, geen beledigende, geen aanstootgevende afbeelding.
Geen geanimeerde afbeelding

Signature (onderschrift onder ieder bericht)
Hiervoor geldt het volgende:
In de signature is het toegestaan 1 spreuk of tekst te plaatsen.
Het is aan te bevelen hier de links in te plaatsen naar je eigen showcases op http://www.showjeaquarium.nl
Andere links zijn niet toegestaan!
Geen afbeeldingen, geen links of verwijzingen naar externe sites, geen afwijkende kleur of formaat qua lettertype.
Maximaal 255 karakters


Auteursrechten
Alle berichten en informatie die op Showjeaquarium.nl geplaatst zijn en worden, zijn eigendom van Showjeaquarium.nl of van de auteur van het betreffend bericht. Het overnemen van informatie is uitsluitend met link naar de bronvermelding toegestaan. Grotere passages van meer dan 2 alinea’s mogen uitsluitend met toestemming worden overgenomen. Ook berichten die je op showjeaquarium plaatst, dienen te worden voorzien van bronvermelding. Met het plaatsen van foto’s, video’s, teksten en dergelijke verklaart gebruiker de auteursrechthebbende te zijn, danwel diens expliciete toestemming te hebben verkregen voor het gebruik van het geplaatste materiaal. Dit betekent dat het zonder toestemming overnemen van nieuwsberichten, artikelen, foto’s enz. van andere websites niet is toegestaan! Vat een nieuwsbericht of artikel daarom kort samen en voeg een link naar de bron toe.

Berichten plaatsen
 • Gebruik voordat je een bericht plaatst altijd eerst de zoek functie! Het kan goed zijn dat je vraag al een keer eerder is gesteld. Voordat je mensen de moeite laat doen om je vraag te beantwoorden, wordt verwacht dat je zelf enige moeite hebt gedaan om het antwoord te vinden. Reageer pas op een vraag als je alle antwoorden hebt gelezen.
 • Wees zuinig met quoten. Het is verleidelijk om bij een antwoord simpelweg op “quote” te klikken en je reactie eronder te zetten. Je snapt dat er zo enorm lange posts ontstaan die weinig bijdragen. Quoten mag best, maar knip minder relevante onderdelen even weg.
 • Plaats duidelijke antwoorden die betrekking op het onderwerp hebben. Beter geen antwoord dan een onduidelijk, onzinnig of nietszeggend antwoord. Vermijd posts in de trant van “Vind ik ook” of “Nee, natuurlijk niet!”, maar onderbouw je reactie. Discussieer in een topic alleen over de zaken waarover het topic gaat. Een grapje of grappige reactie op een bericht zal meestal niet als offtopic worden beschouwd.
 • Je hoeft niet te groeten, want termen als “hallo”, “bedankt” en “de groeten” spreken allen voor zich. Uiteraard zijn we vriendelijk tegen elkaar, want we vinden het leuk hier samen te posten. Groeten is alleen maar zonde van de ruimte en de moeite.
 • Plaats nieuwe onderwerpen in het juiste (sub)forum. Kom je er niet uit dan zullen moderators het bericht in het goede subforum plaatsen.
 • Plaats hetzelfde onderwerp niet meerdere keren in verschillende forums.
 • Neem niet het topic van een ander over door een vraag te stellen die niets met het onderwerp van het topic te maken heeft.
 • Heb je een nieuw onderwerp, open dan een nieuw topic.
 • Gebruik een duidelijk onderwerp / titel.
 • Controleer de spelling en zinsopbouw.
 • Heb je een privé vraag of aanbod aan een lid, doe dit dan via PB (Privé Bericht).
 • Het plaatsen van spam/reclame, licentie- of copyright-schendingen en alles wat bij wet verboden is, is ook op dit forum verboden!

Discussies over privé-zaken, roddels, chat en andere berichten zijn op Showjeaquarium.nl niet toegestaan.

Fatsoenregels
Je kans op een reactie wordt het grootst wanneer je zelf tijd stopt in het stellen van je vraag. Als jij hiervoor je best doet, zullen andere bezoekers ook hun best voor jou willen doen. Respecteer hen en de tijd die ze in het antwoord stoppen door voor een goede vraagstelling te zorgen (en je aan de regels te houden). Showjeaquarium.nl is een Nederlandstalig forum, plaats daarom je berichten in gangbaar Nederlands. Gebruik geen zgn. Breezertaal en zo min mogelijk SMS-afkortingen.
Het is overigens ook niet netjes een antwoord per e-mail te vragen. Het antwoord op je vraag kan voor iedereen van nut zijn. Ook een opmerking als “snel een reactie a.u.b.” is uit den boze. Als iemand het antwoord heeft zal hij deze vanzelf geven, zodra het die persoon uitkomt en wees daarvoor dankbaar.

Het volgende wordt daarom niet geaccepteerd:
- het gebruik van scheldwoorden of schuttingtaal
- iemand persoonlijk aanvallen
- het plaatsen van iemands privé-gegevens (*1)
- pornografisch of schokkend materiaal (*1)
- racistische uitlatingen (*1)
- bedreigingen (*1)

Wees altijd behulpzaam en toon respect naar anderen en het forum!Bezwaren
Iedereen die problemen heeft met de inhoud van een bepaald bericht kan dit per PB (Prive Bericht) aan een moderator(*2) van het betreffende forum melden.
In dit bericht moet een duidelijke omschrijving van het bezwaar staan. Iedere klacht wordt bekeken en indien noodzakelijk wordt er actie ondernomen.
Ben je het niet eens met een beslissing die is genomen door een moderator dien je via PB (Privé Bericht) de moderator(*2) een bericht te sturen met een duidelijke omschrijving waarom je het er niet mee eens bent.
Doe dit nooit openlijk via het forum!
Jouw bezwaren zullen niet zonder meer worden beantwoord, maar wel altijd ter kennisgeving worden aangenomen.

Overige
Je bent te gast op ons forum en op alle vlakken waarin de regels niet voldoende voorzien, zullen de moderators de vrijheid hebben om alles in goede banen te leiden. Een moderator controleert of berichten en leden niet strijdig zijn met de regels en onderneemt zonodig actie.

Die acties kunnen bestaan uit het:
 • plaatsen van algemene waarschuwingen op het forum
 • sturen van persoonlijke waarschuwingen per PB (Privé Bericht)
 • aanpassen van onderwerpen / berichten
 • verplaatsen van berichten
 • verwijderen van berichten
 • berichten die zijn verwijderd worden gearchiveerd en worden meegewogen bij de beslissing om iemand te verbannen
 • tijdelijk of permanent verbannen van het forum

Aansprakelijkheid
Gezien de hoeveelheid van berichten en de onmogelijkheid ze allemaal op alle aspecten te controleren nemen wij geen enkele verantwoordelijkheid voor de juistheid, (on)volledigheid of wettelijke toelaatbaarheid van berichten. Ook het gebruik en interpretie van de aanwezige informatie is volledig voor eigen risico. Ieder lid is verantwoordelijk voor zijn eigen berichten en zijn handelen na het lezen van informatie!

Showjeaquarium.nl zal geen gegevens van haar gebruikers beschikbaar stellen aan derden.

(*1) : Onmiddellijke ban zonder overleg met de gebruiker.
(*2) : Je kunt een PB (Privé Bericht) sturen door op de naam van een moderator te klikken, en dan op de button achter “Privé bericht.” te klikken.
admin
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 09 feb 2014, 13:29

Keer terug naar Informatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron